Skip links

Gratis offerte aanvragen

  Bedrijf of particulier?

  Thuisbatterij

  Thuisbatterij

  Een thuisbatterij houdt (voordelige) stroom een paar uren tot dagen voor u bij.

  De meeste gezinnen slaan stroom van hun zonnepanelen op in hun batterij. Wie een dynamisch elektriciteitscontract heeft, kan tijdens de goedkoopste uren stroom aankopen om later te gebruiken.

  Hoe werkt een thuisbatterij

  Wanneer uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u op dat ogenblik gebruikt, gaat uw teveel eerst naar uw thuisbatterij. Als de batterij vol is, gaat de zonnestroom naar het elektriciteitsnet.

  Hebt u meer stroom nodig dan uw zonnepanelen produceren, dan gebruikt u eerst stroom van uw batterij. Pas als uw batterij leeg is, haalt u stroom van het net.

  Een thuisbatterij maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en bespaart op elektriciteits- en netkosten.

  Ook de huidige hoge energieprijzen zorgen voor een snellere terugverdientijd van een batterij in combinatie met zonnepanelen. Je bespaart meer omdat je dankzij je batterij ‘s avonds geen dure energie hoeft aan te kopen van het net.

  Voordelen van een thuisbatterij

  Veelgestelde vragen over een thuisbatterij.

  Hoe lang de installatie precies duurt, is afhankelijk van het dak en het aantal panelen dat je laat installeren. Op bedrijfspanden lukt het vrijwel altijd om de installatie in 1 dag te af te werken.

  Er is een verschil tussen de totale en de bruikbare opslagcapaciteit van een thuisbatterij.

  • Afhankelijk van het type of de gebruikte technologie kan de totale opslagcapaciteit van de batterijcellen niet altijd ten volle benut worden. De bruikbare capaciteit geeft de werkelijke opslaggrootte weer.
   • Bij een loodzuurbatterij bijvoorbeeld ligt de bruikbare capaciteit veel lager dan de totale capaciteit.
   • Bij een lithium-ionbatterij liggen de bruikbare en totale capaciteit dichter bij elkaar.

  Een batterij met een tweerichtingscommunicatie-interface is in staat om digitaal en in 2 richtingen (inkomend en uitgaand) te communiceren met uw netbeheerder, uw energieleverancier,…

  Dit toekomstgerichte systeem is dus extern aanstuurbaar en kan informatie delen over bepaalde parameters zoals bijvoorbeeld de laadtoestand (SoC) van de batterij.

  Bij gebruik van onze website ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.