Skip links

Gratis offerte aanvragen

  Bedrijf of particulier?

  Zonnepanelen

  Zonnepanelen

  Zelf groene stroom opwekken? Kies dan voor onze zonnepanelen om je investeringen maximaal te laten renderen.

  Zonnepanelen zijn zowel voor particulieren als voor bedrijven een interessante investering. Ze leveren niet alleen financieel voordeel op maar helpen ook het milieu een handje. Dankzij het plaatsen van zonnepanelen kan u immers zelf instaan voor uw energieproductie.

  VDV SkyPower zorgt voor een professionele installatie met uiterste zorg uitgevoerd zodat u maximaal kan genieten van uw investering. Wij bieden u een totaalservice aan, van de adviesfase tot de uitvoering en oplevering. Voor vrijwel alle daken zoeken wij de meest gepaste installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen voor u. Hierbij houden we rekening met uw noden, wensen en verbruik.

  Onze installaties worden enkel geplaatst door geregistreerde en gecertificeerde plaatsers. Bij het plaatsen van zonnepanelen zijn voor ons niet enkel het rendement maar zeker ook het aangezicht, kleuren en de schikking van de panelen op het dak belangrijk. Het oog wil immers ook wat! Ook daarbij staan wij voor u klaar met advies op maat.

  Hoe werken Zonnepanelen?

  Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit die u meteen kunt gebruiken. Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit de zonnepanelen zelf, een montagesysteem om de panelen op het dak te plaatsen, bekabeling en minstens één omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

  Na de omvormer moet een productiemeter of groenestroommeter worden geplaatst die de elektriciteit meet die de zonnepanelen opwekken.

  Na de productiemeting kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door uw televisie, wasmachine, verlichting, ... Overtollige stroom wordt naar het net gestuurd. ’s Nachts, op donkere dagen of op momenten dat u veel verbruikt, gebruikt u indien nodig ook nog stroom van het net. Deze teller draait terug wanneer uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt.

  Voordelen van Zonnepanelen

  Veelgestelde vragen over zonnepanelen.

  Hoe lang de installatie precies duurt, is afhankelijk van het dak en het aantal panelen dat je laat installeren. Op bedrijfspanden lukt het vrijwel altijd om de installatie in 1 dag te af te werken.

  Wij hebben alle kennis in huis om de overstap naar zonnestroom zo eenvoudig mogelijk te maken. Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van het energieverbruik, de ruimte op het dak, de ligging van het dak en het type panelen dat je wilt. Door middel van een berekening kun je een schatting maken van

  Onder het nieuwe tariefsysteem van de digitale meter is het belangrijk om zoveel mogelijk van de geproduceerde zonne-energie onmiddellijk te verbruiken en/of op te slaan in bijvoorbeeld een thuisbatterij.

  En als je dan toch overtollige energie op het net zet, krijg je er een injectievergoeding voor in de plaats.

  Vandaag kan je, mits je aan alle voorwaarden voldoet, de Vlaamse premie zonnepanelen aanvragen. 

  Bij gebruik van onze website ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden.